mycomputer.BG

Удължен е срокът за предоставяне на безплатен топъл обяд на бедни перничани в условията на пандемия

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 200 | Брой коментари 0
13:50 26.08.2021

Удължен е срокът за предоставяне на топъл обяд на социалнослаби перничани в условията на пандемия, съобщи д-р Татяна Вангелова - директор на дирекцията "Хуманитарни дейности" в общината. От услугата могат да се възползват хора с ниски доходи, под линията на бедност, такива, които поради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията, също и карантинирани.

Досега 120 перничани получават ежедневно топла храна на два мобилни пункта или директно в домовете си. На потребителите се предоставят консултации за възможностите за ползване на други социални и административни услуги и форми на индивидуална подкрепа.

Проектът "Топъл обяд в условията на пандемията от COVID-19" се финансира от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се по Оперативната програма за храни. Средствата за община Перник са 81 259,20 лева. Услугата ще се предоставя до 10 декември./БТА

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени