mycomputer.BG

Удължават срока за представяне на медицински бележки

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 348 | Брой коментари 0
07:52 29.08.2020

МОН ще удължи срока, в който учениците ще трябва да представят медицинските бележки, които се изискват в началото на всяка нова учебна година. Това съобщиха главният държавен инспектор Ангел Кунчев  образователният министър Красимир Вълчев тази сутрин пред БНТ.

"Голям брой деца ще минат през кабинетите на личните лекари, за да има информация за състоянието им в момента и за имунизационния им статус. Това е много важна информация, но няма нужда тя да бъде събрана за седмица. Спокойно можем да удължим този срок и до месец, така че да няма струпване пред лабораториите, пред кабинетите на личните лекари, както при лекарите и медицинските сестри в училище, където се предават бележките", обясни първо Кунчев.

Образователния министър допълни, че срокът за представяне на бележките със сигурност ще бъде удължен, но още се обмисля с колко. Той уточни, че детските градини се обсъжда да не се изискват бележки от децата, които са отсъствали продължително време./Кмета бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени