mycomputer.BG

Удължават извънредното епидемично положение до 30 юни

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 442 | Брой коментари 0
11:48 10.06.2020

Правителството предлага удължаване на срока на извънредното епидемично положение с 15 дни до 30 юни. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов преди редовното заседание на Министерския съвет.

"Час и нещо умувахме. Повишението на заболелите от коронавирус считаме, че се дължи клъстерите в Доспат, Сърница и село Ясенец. Овладяваме ги, без да затваряме градовете, без да създаваме паника и страх и да затваряме производствата. Така трябва да продължи: дисциплина, дистанция, дезинфекция. Нищо положително не се е случило, нищо различно отпреди месец или два няма, пандемията се увеличава. Радостният факт е, че и излекуваните се увеличават в условията на почти нормален начин на живот на културата, икономиката, бизнеса и всички останали“, допълни той.

"Нищо положително не се е случило, нищо различно то месец или два няма. Няма и нищо, което да стресне хората, дори от 15 юни отваряме кината и театрите на 50% или през място. Заболелите се увеличават. Увеличават се и излекуваните”, обобщи министър-председателят./Дарик

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени