mycomputer.BG

Учредиха Областен съвет за правата на хората с увреждания в регион Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 255 | Брой коментари 0
14:10 17.12.2019

Областен съвет за правата на хората с увреждания (ОСПХУ) бе учреден в Перник. В него членуват представители на областната и общинските администрации, Регионална дирекция „Социално подпомагане", Инспекция по труда, Дирекция „Бюро по труда", представители на регионалните структури на Съюзите на инвалидите, на сляпо-глухите и на военноинвалидните кооперации в България, и др.

На първото си заседание Съветът обсъди и прие правилник за организацията и дейността си.

ОСПХУ е консултативен орган към Областния управител за координация, консултации и сътрудничество при разработването и осъществяването на регионални политики за интеграция и равни възможности на хората с увреждания. Неговото създаване е в изпълнение на чл. 19 от Закона за хората с увреждания. Начело на Съвета е инж. Емил Костадинов, областен управител. Той се състои още от двама заместник-председатели, секретар и членове.

В дневния ред на заседанието бяха обсъдени текущи проблеми и очертани ангажиментите на всяка институция по Закона за хората с увреждания. Дискутиран бе и Законът за социалните услуги, който предстои да влезе в сила от следващата година.

При необходимост към Областния съвет по правата на хората с увреждания могат да бъдат съставяни помощни експертни групи или комисии.

На заседанията, които ще се провеждат в Областна администрация, могат да бъдат канени експертни представители на учреждения и организации, работещи в сферата. Всеки от членовете на Съвета има възможност да предприема действия за изпълнението на взетите решения в рамките на своите правомощия.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени