Учителки бият и обиждат деца в детска градина в Бургас

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 395 | Брой коментари 0
13:07 01.02.2018

Скандален видеоклип, в който е заснето как две учителки от ОДЗ „Брезичка“ в бургаския комплекс „Славейков“, се разпространява в интернет. На видеото, което е направено със скрита камера, се вижда как преподавателките удрят шамари, скубят децата, крещят и ги обиждат. Родителите разпознават в тяхно лице възпитателките Милена Иванова и Светла Петрова. В началото на клипа едната казва на децата , че отваря прозореца "за да подишате въздух и утре да ви няма".

Ядосаните майки бяха окупирали входа на детската градина тази сутрин и искаха уволнения. Едната от преподавателките, Иванова, е изпратила майка си тази сутрин, която да донесе молбата ѝ за напускане. Другата беше в детската градина, но не пожела да излезе и да се срещне с родителите.

Родителите разказваха, че отскоро са започнали да се съмняват, че в групата има нещо нередно. Децата им започнали да проявяват агресия, да се прибират със синини. Малчуганите обаче отказвали да кажат откъде са.

"… Моето дете го забелязах, че проявява агресия към играчките си. Оттам започнах да го разпитвам, казваше ми: "Няма да кажа, не се казва". Разговарях с други родители. Когато те също започнаха да питат децата си, се установи, че г-жа Петрова, която е с пръчката (на видеото - б.а.), ги бие.

...Моето дете също. Краката му са сини, навсякъде е нащипан..."

В детската градина няма видеонаблюдение. Според родители, от самото учебно заведение са отказали. Според директора Събка Недева, проектът за него вече бил готов. Тя посочи, че не е била информирана за случая, досега не е имала подобни сигнали. И двете учителки били професионалистки, дори са награждавани, едната - от кмета Димитър Николов за работата си. Едната е и синдикален лидер. Поясни, че едната учителка вече си е подала молбата за напускане:

"Става въпрос за Милена Иванова - в 7 ч майка ѝ донесе молбата за напускане. Другата учителка (Светла Петрова - б.а.) беше в отпуск. Извиках я, за да има кой да работи с децата, но родителите настояват да бъде освободена и другата учителка", поясни директорката.

Кметът Димитър Николов реагира с позиция във Фейсбук:

„Ужасяващите кадри, които видях от детска градина "Брезичка" нямат нужда от проверка!Всичко е ясно - категорична физическа и психическа агресия над децата! Уволненията ще са факт още днес. Но както въпросната “учителка”, така и колежките ѝ, които гледат безучастно агресията, трябва да носят наказателна отговорност. Сезирали сме прокуратурата и Агенцията за закрила на детето. Въпросната учителка дори ми е била предложена за награждаване от ръководството на детската градина! Няма да има безнаказаност, уверявам ви! Изпитвам не по-малък гняв от вас!“

Очаква се и прокуратурата да се сезира./ offnews.bg

Perfumes

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени