Lotus homes

Училищата със задължителни и избираеми мерки срещу вируса

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 443 | Брой коментари 0
08:49 21.08.2020

Ще има задължителни и избираеми от училищата мерки за предпазване от COVID-19. Това заяви пред bTV министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Задължителни ще бъдат здравните мерки - свързани с дезинфекцията, носенето на лични предпазни средства, миенето на ръцете, осигуряването на топла вода и сапун във всяко едно училище. Избираемите ще бъдат, подчинени на стратегията до колко е възможно да се осигури невзаимодействие между паралелките. Това ще се реализира различно в различните училища - доколкото и където е възможно. Някои училища сигурно ще успеят да отделят етажи, други не, посочи министърът.

Според Красимир Вълчев трябва да се намали взаимодействието в тоалетните, столовите, коридорите. Министърът подчерта, че маски ще трябва да се носят във всички закрити помещения, с изключение на класните стаи и физкултурните салони.

Началните учители, които работят само със съответния клас, няма нужда да носят маска, но учителите, които работят с различни класове, най-вероятно ще трябва. За тях вероятно ще бъдат закупени шлемове./Кмета бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени