Ученици от ПГТС направиха макет на бъдещия парк в Изток

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 236 | Брой коментари 0
07:04 26.09.2019

Ученици от ПГТС „арх. Йордан Миланов“ направиха макет по проекта за парк в квартал „Изток“, който предстои да се реализира, съобщи кметът на Изток Емил Костадинов.

Проектът предвижда паркът да бъде разположен по брега на река Струма в пространството от Кметството до блок 60 на улица „Благой Гебрев“. Общата площ на парка ще е 50 декара и той ще бъда обособен в няколко зони.

Първата зона, която е пред кметството включва амфитеатър и площадно пространство за културни мероприятия на открито.

Следващата зона на парка ще е пред Езиковата гимназия. Идеята е тази зона да е кът за отдих, където да има алеи с места за почивка, игри на тихо, като шах и табла, за да могат и по-възрастните хора да имат занимания.

В новия парк е предвидена и зона за разходка на кучета. Тя ще бъде оградена и ще бъде единствено и само за кучета. Друга зона ще бъде обособена за стрийт фитнес и детска площадка. Към блок 60 ще бъде разположен парк на предизвикателствата с атрактивни съоръжения, малка версия на този в кв. Драгановец. Ще има и две детски площадки – едната за по-големи деца, а другата за по-малки.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени