mycomputer.BG

Ученици от ПГИ със специална награда от Национален конкурс

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 266 | Брой коментари 0
07:45 20.06.2020

В деня, когато отбелязваме празника на икономистите,11 юни бяха връчени наградите на шестнадесетото  издание на Националния конкурс „Млад икономист – 2020г.” под надслов „Гласът на младите за силна икономика“, съобщават от ПГИ в Перник. Денят е обявен за професионален празник през 2005 г. с решение на Министерския съвет по повод 110-годишнината от създаването на първото българско икономическо дружество през 1895 г.

Темата, върху която ученици, студенти, докторанти и млади предприемачи до 29-годишна възраст имаха възможност да разсъждават, беше „Моята идея за дигитализация в образованието и бизнеса“. В надпреварата са влезли близо 70 доклада, от които бяха отличени само най-добрите.

Тази година в Националния конкурс взеха участие седем ученици от Професионална гимназия по икономика град Перник.

Габриела Григорова-Ха специалност „Бизнес администрация“, Валентина Макариева-Ха специалност „Бизнес администрация“, Виктория Василева- Ха специалност „Бизнес администрация“ и Каролина Стоянова- Хг специалност „ Търговия“ с ръководител госпожа Десислава Асенова.

Белослава Евгениева Методиева – Хб специалност: „ Икономическа информатика” и Алекс Василев Милчов – ХIв специалност: „ Икономическа информатика” с ръководител госпожа Симона Кирилова

Симеон Андреев Теремков VIII б специалност: „ Икономическа информатика”- ръководител госпожа Румяна Боянова.

Специални награди

Първа Специална награда на „Стара планина“  Холдинг, гр. София взе Симеон Андреев Теремков, ПГИ – Перник - Грамота и Предметна награда – Таблет

Екипът на Белослава Евгениева Методиева – Хб специалност: „ Икономическа информатика” и Алекс Василев Милчов – ХIв специалност: „ Икономическа информатика” получиха специална награда  от Съюза на икономистите грамоти за много добро представяне в конкурса „МЛАД ИКОНОМИСТ–2020г.“

Впечатляващо за настоящия конкурс е, че в хода на подготовката на разработките темата за дигитализацията се превърна в реално предизвикателство за българското образование, за българското семейство и цялото ни общество. Положително е, че в много от вашите разработки вие споделяте личния си опит и давате оригинални идеи и предложения за използването на дигиталните технологии в училищата и университетите. А Професионална гимназия по икономика – град Перник се доказа в това от първия ден в извънредна обстановка.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени