Ученици боядисваха яйца пред Двореца на културата

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 25.04.2019 | Прочитания 235 | Брой коментари 0
14:49 25.04.2019

И тази година традицията събра ученици от пернишките училища да боядисват яйца на Велики четвъртък пред Двореца на културата,съобщават от пресцентъра на общината.

Всеки ученически тим трябваше да прояви въображение и да изрисува своите яйца. Докато учениците работеха със своето въображение млади актьори от детско-юношеския театър „Мускетарите", преоблечени като чудати герои от различни приказки, организираха забавни игри за най-малките. Талантливите деца бяха поздравени от кмета на Община Перник Вяра Церовска и министъра на социалните услуги Бисер Петков, който беше на работна визита в града. Те пожелаха на всички участници светли Великденски празници и много настроение.

В края на конкурса бяха обявени и победителите, а призовете бяха връчени от кмета Вяра Церовска, която през цялото време се наслаждаваше на уникалните творения на малките перничани. На празника присъстваха и зам.-кметът Севделина Ковачева, и секретарят Радослава Манова.

Според журито чиито председател беше Венцислава Крумова – директор на Регионалния исторически музей, първото място, първото място беше присъдено за VI-то СУ „Св. Св. Кирил и Методий" , второто място зае училището в Батановци, а трети стана отборът на ПМГ „ Христо Смирненски".


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени