Учените разгадаха кои хора привличат насекомите

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 664 | Брой коментари 0
17:32 07.06.2013

Малко преди началото на лятото учените разгадаха кои хора привличат насекомите като магнит. Според последните изследвания 20% от мъжете и жените са изключително апетитни за комарите. В продължение на години хората вярваха в много митове за комарите, включително в това, че предпочитат блондинки. Истината обаче е, че летящите кръвопийци не подбират жертвите си по цвета на косата, сладостта на кръвта или парфюма.

Американски център за контрол на заболяванията идентифицира основните предпочитания на комарите, пишат "Novini.bg". На първо място те хапят най-вече големите и по-пълни мъже, тъй като те произвеждат повече въглероден диоксид, който е магнит за насекомите.
 

Освен това комарите нападат повече възрастни, отколкото деца. Спортистите са друга специална примамка за тях, тъй като по време на тренировка телата им отделят млечна киселина и въглероден диоксид, които примамват комарите. Те се радват и на холестерол в кръвта. Ароматът на някои хора също е привлекателен за хапещата напаст през лятото.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени