Учение ще тества реакциите на кмета Вяра Церовска и екипът й при земетресение от 6,1 по Рихтер

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 256 | Брой коментари 0
15:39 10.07.2018

Учение ще тества реакциите на кмета Вяра Церовска и екипът й при земетресение от 6,1 по Рихтер с частични разрушения на територията на Община Перник , с епицентър промишлената зона в град Батановци. Това за щастие не е реална ситуация, а сценарий, описващ обстановката.

В изпълнение на мисията местната власт ще разиграе практически действия при следните ситуации.

Първата е поради силния трус са регистрирани разрушения в промишлената зона на бившия циментов завод. Под отломките са затиснати работници, които не са могли да се евакуират. Възникнал е пожар в следствие на разлив на гориво, предизвикан от пробив на тръбна и спирателна арматура на площадката на цех за производство на биодизел, един работник е леко пострадал.

При втората е за намаляване на риска от поражение на стената на язовир „Студена“ при следващи вторични трусове е взето решение от общинския щаб за контролирано изпускане на водоема. Възниква опасност от заливане на махала „Делниче“ в град Батановци, което поражда необходимост от изграждане на предпазни диги.

Учението се организира и ще бъде наблюдавано от представители на Главна дирекция и Регионална дирекция - „Пожарна безопасност и защита на населението“ – МВР. То ще протече на два етапа.Сценарият на занятието ще бъде представено на 12 юли, от 9 часа, в зала „Панорама“, след което ще започнат практическите действия.

MYcomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени