Учени откриха защо тийнейджърите са толкова мързеливи

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 648 | Брой коментари 0
17:48 31.05.2013

Някои деца са изключително мързеливи... Но каква е причината за това? Според учените подрастващите съхраняват енергията си, която им е нужна за растежа и това е една от основните причини да мързелуват толкова много. Специалистите изследвали 300 британчета на възраст от 5 до 15 години. Те събрали нужната информация с помощта на уреди за движение, които били прикрепени към талията на момчетата и момичетата веднъж годишно, пише в. „Daily mail“.

Резултатите показали, че физическата активност на децата значително намалява към 9-та им година, като тя е по-силно изразена при момичетата, които навлизат в пубертета. Подрастващите избягвали физическото натоварване, както в училище, така и у дома.

 

Тийнейджърите не са особено активни, не защото са мързеливи, а защото съхраняват енергията си за растеж и натрупване на мускули. Момичетата например избягват физически упражнения, защото енергията им е нужна, за да подготвят телата си за бъдещи бременности.

 

Тези резултати обясняват защо децата са толкова мързеливи. Реално техният мързел е еволюционен, а не психологически. От много години биологичният часовник на човека работи така, че да се съхрани максимално енергия по време на тийнейджърските години и за възпроизводството на индивида.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени