Coca Cola

Учени откриха кои кучета са най-агресивни

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 356 | Брой коментари 0
18:36 05.07.2019

Кучетата, които са със средно положение в глутницата - нито най-горе, нито най-долу, се държат най-агресивно едно с друго, съобщи ЮПИ. Според повечето теории за агресията в социалната йерархия, тя се увеличава колкото по-високо е положението.

Изследване на улични кучета в покрайнините на Рим обаче показа, че най-доминантните проявяват най-малко агресия. Най-много е тя по средата на йерархията, където по-трудно се предвижда кое животно е по-силно.

Йерархията помага на кучетата да пестят енергия, която те изразходват главно за търсене на храна и партньор. Когато кучетата си знаят мястото, се бият по-малко помежду си. Учените от университета на Екстър заедно с римските им колеги определиха, че полът и възрастта определят социалната организация на глутниците.

По-възрастните кучета доминират над по-младите, както и мъжките над женските, когато са на една възраст. Доминантните кучета се разпознават по правия гръб, вдигнатата опашка и глава. Такива животни често поставят лапите си върху гърба на другите с по-ниско положение. Кучетата с ниско положение държат главата си по-ниско, а ушите им са клепнали. Те избягват пряк очен контакт, често лягат и оголват корема си./Новини бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени