mycomputer.BG

Учебната година стартира присъствено, увери Вълчев

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 119 | Брой коментари 0

Снимки:БГНЕС
16:17 22.07.2020

Взехме решение да стартираме новата учебна година в присъствено обучение, обяви министърът на образованието Красимир Вълчев по време на заседанието на Комисията по образованието и науката.

Според него това решение е единственото логично в тази ситуация, съобщава "Фокус".

"Факт е, че обучението в електронна среда не може изцяло да замести присъственото. В същото време ние трябва да работим и разработваме правила за функциониране на системата в тези условия. Те ще бъдат най-общи по отношение на организацията и конкретни по отношение на така наречените здравни протоколи", посочи Вълчев.

Той поиска да се създаде организация, с която училищата ще трябва да имат план за организация на работа, за да превключат при необходимост за обучение в електронна среда за кратък период.

"Било то 3,5 или 7 учебни дни. Надяваме се и здравната система да има този капацитет бързо да направи анализ на ситуацията и като види здравния протокол да види каква е средата на контакт", каза още Вълчев.

Той посочи, че голямо внимание ще бъде обърнато на дезинфекцията в училищата./Днес бг

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени