Убийците на котето във "Враждебна" били агресивни и към деца

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 150 | Брой коментари 0
14:49 15.06.2020

Поредното посегателство над животно предизвика напрежение в столичния квартал "Враждебна".

Брутално видео, разпространено в социалните мрежи, показва вързана котка, бита до смърт последователно от възрастна двойка.  Десетки хора се събраха вчера пред къщата на убийците, а по-късно полицията арестува пенсионерите.

"Те са убийци, отнемат живот по брутален начин. Въпреки молбите на детето, което е снимало – те продължават, изобщо не са го отразили. След това възрастните хора са заплашвали съседите си, които са направили видеото", разкри пред БТВ един подалите сигнала.

Свидетели на ареста казаха, че семейството е сменяло версиите си за убийството няколко пъти. Според тях това не е първото посегателство над животно от пенсионерите, а те дори са били агресивни и към деца от квартала.

"Да гледаш как едно безпомощно същество умира без причина и без да му е даден абсолютно никакъв шанс – аз ще реагирам по-емоционално. Явно напредналата възраст на хората не им е попречила да убият животното", заяви Явор Гечев от "Четири лапи".

По думите му при това престъпление може да се приложи законът с максималната му строгост – затвор до три години и глоба до 5000 лв. Гечев допълни, че случаите с насилие над животни са се увеличили напоследък. /Новини бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени