Lotus homes

Цяла махала в Батановци от дни е без вода!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 596 | Брой коментари 0
10:50 06.12.2019

Кметът на град Батановци Радослав Петров изпрати писмо за съдействие за водоснабдяване на махала „Андрейна“ до министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, кмета на община Перник Станислав Владимиров и областния управител. В писмото си Петров пише, че от 27.11.2019 г. ВиК – Перник е спряла водоподаването на махалата и оттогава жителите й нямат питейна вода. „Махала „Андрейна“ е захранвана от кран в местността „Крепец“, който дори при обявен воден режим е продължавал да подава вода и към гр. Радомир“, добавя кметът на Батановци.

Той пише още, че не е уведомен за това, че махалата остава без вода от ръководството на ВиК, за да бъдат предприети бързи мерки. „До днес жителите на махала „Андрейна“, вече повече от седмица нямат вода, а от страна на ВиК не са предприети никакви мерки за решаването на проблема“, пише в писмото си Радослав Петров и припомня, че народният представител инж. Любомир Бонев е предупредим министър Аврамова за проблема още през 2018 г. „За бързото решаване на проблема, спешно трябва да бъде изградено 400 метра ново трасе, за да се свърже махалата към водопровода захранващ Батановци, ВиК – Перник да осигури помпа за помпената станция в с.Стефаново, за да може да се увеличи дебита и да бъде осигурено нормално водоподаване към махала „Андрейна“ .

 

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени