Lotus homes

Цвета Караянчева остава председател на Народното събрание

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 874 | Брой коментари 0
13:52 15.10.2020

Цвета Караянчева остава председател на Народното събрание. Въпреки искането на БСП и ДПС, мнозинството в парламента гласува против отстраняването й.

За оставката й гласуваха общо 97 народни представители - депутатите от БСП и ДПС, както и петима независими народни представители. Останалите - ГЕРБ, "Обединени патриоти", "Воля" и трима независими, подкрепиха председателката със 125 гласа.

Дебатите по искането на оставка продължиха близо 5 часа. През цялото време от трибуната се чуваха остри критики между управляващи и опозиция, както и много лични нападки.

След емоционалното изказване на Караянчева на края на дебата от левицата започнаха да викат в пленарната зала "Оставка", а от ГЕРБ станаха на крака да аплодират съпартийката си.

След като мина гласуването и стана ясно, че председателката запазва поста си, от ГЕРБ подариха букет на Караянчева и тя се качи на мястото си на трибуната.

"Ще оправдая доверието ви", обеща тя./Дарик

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени