ЦСМП Перник търси спешно поне две медицински сестри

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 425 | Брой коментари 0
07:34 25.09.2019

Без произшествия  са преминали трите почивни дни за медиците от Центъра за спешна медицинска помощ в Перник. Това информира директорът на ЦСМП д-р Валери Симеонов. Той поясни, че за сега не се наблюдава увеличение на обажданията на телефон 112 за усложнения при остри респираторни заболявания.

Леко увеличение има при амбулаторните прегледи по общините в петък и събота, но то не е сериозно.”За сега единствения проблем, пред който сме изправени, е недостигът на медицински сестри, поради това, че в кратък срок ни се пенсионира една сестра, друга се пенсионира, а трета се разболя и се очертава да отсъства за по-дълго. Не мога да си обясня липсата на интерес за работа в ЦСМП, при положение, че при нас заплащането е по-атрактивно отколкото в болниците.

На първо време ни трябват на всяка цена 1-2 сестри, за да осигурим нормалната работа. Надявам се да предизвикаме интерес у медицинските сестри, имайки предвид тяхното недоволство от не-доброто заплащане, което получават и фактът, че не малко от тях работят в столицата”, заяви д-р Симеонов. Той поясни, че за сега графиците за дежурствата на спешните екипи се изготвят що-годе нормално и е гарантирано 100%-товото  покритие на областта.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени