mycomputer.BG

Централната избирателна комисия проведе обучение на общинските избирателни комисии в област Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 292 | Брой коментари 0
15:25 17.10.2019

Обучение на общинските избирателни комисии в област Перник във връзка с изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври 2019 г., проведе Централната избирателна комисия.

Инструкциите и новите моменти в изборния процес разясниха членовете на ЦИК Георги Баханов и Николай Николов.

На срещата присъстваха още представители на „Информационно обслужване" АД, на Териториалното звено на ГД "ГРАО", на органите на МВР и служба "Пожарна и аварийна безопасност", техническите екипи от Областна и от Общинските администрации, както и на други органи и институции ангажирани с произвеждането на изборите.

Основни акценти в обучението бяха отделни моменти от указанията, свързани с изборния ден и работата на ангажираните в нея. Представителите на териториалните ведомства информираха, че подготовката за нормално протичане на изборния ден е в ход и е създадена необходимата организация по места. Методически указания на ЦИК за прилагане на Изборния кодекс от СИК са предадени от Областна администрация на общинските администрации.

Бяха дискутирани още връзката и начините за добро взаимодействие на екипите в Секционните избирателни комисии /СИК/, бързината и точността при попълването на изборните книжа и протоколите, както и своевременната реакция по отношение краткия срок след първия тур и оперативността в общините и населените места, където се очаква да има балотажи между кандидати.

Представителите на ЦИК насочиха вниманието на членовете на ОИК към новостите във вота: облекчаване възможността за гласуване на хора с увреждания и задължителното отбелязване на сгрешените протоколи. Те отправиха препоръки към членовете на секционни комисии да се запонаят добре с указанията, публикувани на сайта на ЦИК, както и да обърнат внимание на дигиталните материали в секция "Разяснителна кампания" на сайта.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени