Цената на водата в Перник няма да се увеличава, обеща министър Караниколов

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 255 | Брой коментари 0
15:36 02.01.2020

Цената на водата в Перник няма да се увеличава, заяви в Перник министърът на икономиката Емил Караниколов днес. По думите му утре местното "В и К" ще излезе със становище, че няма да подпише нарастването на цената на водата в Перник. Не може в кризисно положение, при което не се подава вода, тя да е по-скъпа, категоричен е Караниколов.

Той допълни също, че се подготвя нов график на водния режим, който до края на деня ще бъде предоставен от "В и К" - Перник.

Притокът в язовир "Студена" е увеличен с 20л/сек. в резултат на снеготопенето и предприетите мерки, съобщи още министърът. По думите му наличният обем на водоема се запазва 2,6 млн. куб.м. Имахме няколко проекта, с които искахме или да почистим земна маса, или да я трамбоваме, но към момента експертите от "В и К" ни предупреждават, че при такива действия ще направим замътяване, коментира Караниколов. Той съобщи също, че е взето решение на десет локации по река Струма към Перник да се направят сондажи. Те ще се използват в случай на необходимост за доставка на вода.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени