Coca Cola

Три училища от Пернишко с най- добри резултати от матурата по БЕЛ

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 620 | Брой коментари 0
08:02 23.08.2019

Три гимназии от пернишка област влизат в класацията на 100-те училища в страната с най- добър резултат от матурата по БЕЛ. Това са ГПЧЕ „С. Радев”, СУРИЧЕ „ Д-р Петър Берон” и Средно училище „Гео Милев” в Трън. Училищата от нашата област попадат сред регионите, чиито среден успех от матурата е между 4 и 4,50. В 13 области общо в страната  средната оценка е между 4 и 4.50, а в 14 - между 3.5 и 4. Средният резултат е 4.06, което по официални данни е най-слабият среден резултат, от откакто се провеждат матури - от 2008 г. насам.

Класацията на 100-те учебни заведения, чиито възпитаници са постигнали най-високи резултати, използва резултатите от задължителния за всички ученици зрелостен изпит по български език и литература в 12 клас, на който тази година се явиха близо 53 хил. ученици. Използвана е информация на Министерството на образованието за близо 1000 училища в цялата страна, публикувана в поддържания от Държавната агенция "Електронно управление" национален портал за отворени данни.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени