Lotus homes

Три прасета има в Боснек, и трите ще бъдат заклани заради чумата

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 22.08.2019 | Прочитания 395 | Брой коментари 0
06:59 22.08.2019

Зам.-кметът  Владислав Караилиев и секретарят Радослава Манова запознаха кметовете на населени места в Община Перник за констатирания случай на африканска чума при диво прасе в Държавно ловно стопанство „Витошко -Студена" на територията на Софийска област. Дивото животно е хванато в капан в село Ярлово, община Самоков и направените проби са дали положителен резултат за африканска чума.

Местните управници бяха запознати със заповедта на министъра на земеделието, храните и горите с необходимостта от предприемане на спешни мерки за предотвратяване и ограничаване на разпространението на вируса. Засега санитарната зона обхваща селата Боснек и Чуйпетлово, където ще се взимат проби от прасета.

 По думите на кметския наместник на двете села Борислав Велинов, само в село Боснек има три домашни прасета, които ще бъдат заклани до края на деня.

Със съдействието на полицията в засегнатия район ще бъде забранено ловуването и риболова. В тази връзка всички кметове бяха помолени да  информират хората  в съответните кметства и да не се създава излишно напрежение във връзка със създалата се ситуация.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени