Трето денонощие издирват жестокия убиец Росен Ангелов

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 273 | Брой коментари 0
11:38 07.01.2018

Трето денонощие продължава издирването на заподозрения за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов, но към момента от него няма никаква следа.

Според разследващите той се намира в района на с. Луково, като за последно е бил във вилата в селото, в която се е самонастанил. Успял е да се измъкне за броени часове от разследващите. Затова именно край селото са съсредоточени всички сили. Десетки полицаи и военни издирват Ангелов в гората.

През нощта са работили термокамери,  пуснати са и следовите кучета. На мястото има екипи и на „Гранична полиция”. Росен Ангелов е изключително добре физически подготвен, планинар е, познава местността и не е проблем за него да оцелее дълго време в планината, е мнението на разследващите.

 В района има 25 000 вили и е възможно той да се самонастани в някоя постройка, информира бТВ. Росен Ангелов е с три присъди, последната присъда е влязла в сила през 2009 г. и е за блудство в малолетна. Оттогава той е бил обявен за издирване и 8 г. не е бил открит. Живял е на няколко адреса в нелегалност.

 Според източници на бТВ се е изхранвал, като е работел на различни строежи. Има подадени 3-4 сигнала във всички тези години, които са проверявани от съответните структури на МВР, но те са били без резултат, каза в предаването „Тази неделя” по бТВ председателят на ПГ на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов. „По статистика около 1100 са тези, които имат присъди, около 600 са тези, които са обявени за задържане под стража. Във всички тези случаи се разчита на информацията, която постъпва и на активната роля, която имат всички представители на местната власт в отдалечените населени места и на районните инспектори”, каза Цветанов.

Всички структури на МВР издирват тези лица, но когато се получи информация за дадени сигнали, веднага се проверяват. За Росен Ангелов те са били безуспешни, защото информацията не е била потвърдена, допълни той. По думите му трябва да се предприемат организационни мерки – всички институции да свършат своята работа и да има по-добра координация помежду им. Не трябва винаги да прехвърляме отговорността на законодателството, защото и към настоящия момент имаме достатъчно механизми, с които можем да се справим, отбеляза Цветанов.

Към настоящия момент разследващите са категорични, че Росен Ангелов е извършителят на шестте убийства на база експертизите и всички събрани веществени доказателства. Той е изключително е опасен, затова който го забележи, не трябва да предприема никакви действия, а просто трябва да информира компетентните органи, посочи още Цветан Цветанов.

Perfumes
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени