Третият лъч на метрото – от Ботевградско до Горна баня

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 555 | Брой коментари 0
10:34 06.08.2013

Как ще изглежда и откъде точно ще минава третия лъч на столичното метро ще стане ясно днес. Подготовката на проекта се финансира през Оперативна програма „Транспорт". Последният от основните лъчи на софийското метро, който трябва да бъде реализиран в следващия програмен период 2014 - 2020 г., ще струва над 1.4 милиарда лева.

Той може да бъде завършен още през 2018 г. Дължината на участъка ще бъде 16 километра и половина с 19 метростанции, като 10 от тях са подземни, а 9 - открити. С новия лъч се очаква пътуващите с метрото да нараснат с 162 хил. дневно. Прогнозите са, че близо 50% от хората, които ползват наземен градски транспорт, ще го заменят с подземен, а автомобилният трафик в столицата ще спадне с повече от 35%.

Трасето на третия лъч ще тръгва от колелото на трамвая на бул. "Ботевградско шосе", ще минава през бул. "Владимир Вазов". Новината съобщи БНТ. Нова метростанция ще има на Орлов мост, където ще има и връзка с първия метродиаметър, и при НДК с връзка с втората линия. От НДК линията ще достигне Околовръстното шосе. Последната спирка на третия лъч на метрото ще е при жп линията София - Перник, където ще бъде открита нова гара.


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени