Тренинг за родители на деца с аутизъм

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 02.03.2013 | Прочитания 787 | Брой коментари 0
11:39 02.03.2013

Както ви разказахме преди, днес стартира среща на родители на деца с аутизъм, със специалисти. Тренингът се провежда на територията на цялата страна, а днес беше първата среща за майки и бащи от Перник. Инициативата е на народният представител Ирена Соколова съвместно със зам-министър Милена Дамянова от образователното ведомство. На регионално ниво срещата беше възможна благодарение на Фондация "Ана-Мария". Тренгите се организират от Фондация "Стъпка за невидимите деца на България", а финансирането е от Министерство на образованието. Подобни срещи се случват за първи път в България, което е  безпрецедентно за Европа. Обикновено повечето семинари са ориентирани към децата аутисти, но в случая се набляга на подкрепата за родителите им.

Срещата откри Ирена Соколова, която сподели, че за нея това е сбъдната мечта. Тя говори емоционално пред събралите се и сподели, че инициативата приема на сърце. Представител на Фондация "Стъпка за невидимите деца на България" разказа колко успешни са били тези тренинги в другите градове на страната. В София срещите са се превърнали в редовни - от януари насам майки и бащи се срещат два пъти в месеца. Поканени лектори бяха специалисти психолози. Терапевтичните тренинги се водят от екип профестионалисти от Институт по Психодрама, Индивидуална и Групова Психотерапия "Бернхард Ахтерберг".

Срещата в Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - гр. Перник ще продължи до 17 часа, когато се очаква да пристигне зам-министър Милена Дамянова, за да закрие срещата. 

Надеждите в насока на тренингите е те да окажат положителен ефект и да окажат подкрепа. На родителите беше обяснено, че основна цел е посредством тези групи да се изгради общество и всички да си помагат един на друг. 

Директорът на  Ресурсен център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности, госпожа Спаска Тонева, пък приветства родителите с думите, че те са винаги добре дошли.

 

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени