Транспортират в София пострадали при катастрофата край Микре

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 527 | Брой коментари 0
20:56 17.11.2017

Четирима души, пострадали при жестоката катастрофа край село Микре, ще бъдат транспортирани във Военномедицинската академия. От болницата вече са освободили цяла реанимазионна зала в очакване да пристигнат първите линейки.

 Една от пострадалите жени е с тежка лицева травма и множество счупвания и не е ясно дали ще може да бъде транспортирана до София. Проблемът е, че от болницата в Ловеч не могат да й помогнат, съобщи на извънреден брифинг тази вечер директорът на ВМА проф. Венцислав Мутафчийски.

Шестима души са със счупени тазове, тазовите фрактури са едни от най-тежките, където и кръвозагубата от около 2 литра води до сериозни нарушения в състоянието. От болницата са изпратили реаниматори към Ловеч, защото именно такива специалисти са необходими най-вече при транспортиране и оценка на травмите.

 "В случая не е чак толкова важна техниката, колкото дали има ресурс като лекари, консумативи, кръв, операционни зали и със сигурност колегите са изключително притеснени в работата си", каза Мутафчийски. Трима души ще бъдат транспортирани във ВМА, двама към болница Лозенец. Все още се оценява състоянието на тежко пострадала жена с лицева травма и дали тя ще издържи транспортирането към столична болница.

 Екипите са ВМА са в готовност, а директорът Мутафчийски е разпоредил по повод на най-тежко пострадалата жена специалистите, необходими, за да й бъде отказана помощ, да бъдат в очакване./Дарик

perfumeshop.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени