Coca Cola

Транспортен проблем тормози жителите на село Черна гора

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 398 | Брой коментари 0
17:11 06.02.2019

За транспортен проблем, който тормози жителите на пернишкто село Черна гора алармира кметът на селото Диана Атанасова. На срещата на кметовете на малките населени места тя сподели, че до Черна гора дневно пътува само един автобус. В 6,45ч. автобусът закарва хората до Перник, след което всеки търси начин да се прибере. Проблемът е възникнал тази година, след като превозвачи отказали да изпълняват курсовете до селото поради нерентабилност. До края на 2018-та година по осем курса дневно обслужвали населението.

Девет деца пътуват ежедневно на училище до Перник, има и работещи в Перник и София, които не могат да стигнат до работните си места, бабите не могат да отидат на личен лекар, обясни Атанасова. А Черна гора има 280 жители и се намира само на десетина километра от Перник.

От общинската управа обещаха до края на следващата седмица да бъде сключен договор с превозвач по линията Перник-Черна гора. Дотогава ще се търси вариант за временно решение на проблема.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени