Трагедията в Италия: 99% от жертвите са с предишни заболявания

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 20.03.2020 | Прочитания 222 | Брой коментари 0
10:49 20.03.2020

Над 99% от смъртните случаи в Италия са на хора с предишни заболявания, информира Bloomberg, позовавайки се на проучване на националния здравен орган в страната.

След като броят на смъртните случаи надхвърли 2 500 преди няколко дни и регистрира 150% увеличение за седмица, здравните власти в страната анализираха данни, за да предоставят насоки в борбата с разпространението на болестта.

Правителството на премиера Джузепе Конте удължи карантината и ограничителните мерки, въведени заради разпространяването на коронавируса.

Новото проучване може да предостави улики за това защо смъртността от коронавирус в страната е по-висока, в сравнение с други държави.

Базираният в Рим институт е анализирал медицинските данни на около 18% от смъртните случаи, установявайки, че само три от жертвите, или 0.8% от общия брой, нямат предишна патология.

Близо половината от жертвите са страдали най-малко от три предишни заболявания, а около една четвърт са били с едно или две предишни заболявания.

Над 75% от починалите са имали високо кръвно налягане, около 35% са страдали от диабет, а една трета са имали сърдечни заболявания.

Средната възраст не тези, които умират от коронавируса в Италия, е 79.5 г. Към 17 март починалите от коронавирус на възраст под 50 г. са били 17.

Всички италиански жертви на възраст под 40 г. са били мъже със сериозни предишни заболявания.

Отделно проучване показва, че Италия може би подценява реалния брой на заболелите, тъй като тества само хора, които имат симптоми на заболяването.

Според фондацията GIMBE, около 100 000 италианци са се заразили с вируса, информира преди няколко дни ежедневника Il Sole 24 Ore. Това би свалило смъртността в страната близо до средното ниво за света от около 2%./Профит бг

 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени