Традиционният Осми републикански турнир по стрелба с пистолет е открит

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 470 | Брой коментари 0
13:16 18.10.2019

Областният управител Ирена Соколова приветства и поздрави участниците в традиционния Осми републикански турнир по стрелба с пистолет за служители на МВР "Кракра" по повод Деня на град Перник – 19 октомври.

Организатори на спортната проява са ОДМВР – Перник и Центърът за бойна подготовка и спорт при академията на МВР.

Преди старта губернаторът им пожела да постигнат високи резултати в надпреварата и да покажат професионалните си умения и опитност:

„Турнирът, освен традиционен, става и по-популярен с привличането на все повече стрелци от цялата страна. Гордея се, че всички Вие освен добри професионалисти, сте и достойни хора. Пожелавам на всички Вас, днес, да проявите своите силни отборни и личностни качества и да докажете, че в системата на МВР работят доказани и отдадени на работата си служители в полза на обществото", завърши Соколова.

Директорът на ОДМВР Перник старши комисар Димитър Попов тържествено откри състезанието в навечерието на празника на град Перник - 19 октомври. Той пожела успех на всички участници в събитието, което по думите му се надява да остави приятни емоции в тях.

И тази година участваха отбори от различни структурни подразделения на МВР – Главна дирекция „Национална полиция", Специализираният отряд за борба с тероризма, Дирекция „Жандармерия", Дирекция „Комуникации и информационни системи", Академията на МВР, СДВР и Областните дирекции на МВР в Перник, София, Бургас, Пловдив, Плевен, Враца, Пазарджик и Ловеч.

84 участници се състезаваха в различните дисциплини, разделени в 14 отбора /мъже/, 11 отбора /жени/ и 20 индивидуални състезатели.

Ежегодният републиканският турнир е наименуван на българския велможа и военачалник Кракра, живял през втората половина на X и началото на XI век.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени