mycomputer.BG

Трънска фирма предлага 700 лева на работници в дърводобива

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 472 | Брой коментари 0
08:32 27.11.2019

Повече от две седмици фирма, занимаваща се с дърводобив на територията на община Трън търси 10 работници. Това информираха от Дирекция „Бюро по труда” в Перник. Специалисти от трудовата борса изразиха недоумението си, че при предложено месечно трудово възнаграждение от 700 лева, няма желаещи да работят.

Дълги години община Трън беше с най-висока безработица в региона. Фактът, че няма желаещи да работят в дърводобивния сектор налага извода, че проблем с безработицата в пограничната община няма. Според трънчани, работата в дърводобива не била никак лека и основно в нея били заети роми.

Дърводобивът, наред със земеделието и животновъдството е сред основните сектори, които се развиват в трънско. Осигуряването на дърва за огрев на населението е предоставено изключително на общинското предприятие „Трънска гора”.  Добиването на дървесина за дървопреработвателната промишленост и строителството се извършва от частните фирми. Дори няколкото местни фирми, занимаващи се с дърводобив трудно си намирали работници, твърдят трънчани. Затова в сектора се ангажират роми от други населени места.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени