Coca Cola

Тръгва регистрацията на партиите за вота, ГЕРБ пак първа на опашката

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 170 | Брой коментари 0
07:52 02.09.2019

ЦИК започва да приема документи за регистрация на партии и коалиции за участие в местните избори в края на октомври. Приемането на документите ще се извършва всеки ден от 9 до 17 часа в сградата на Народното събрание на площад „Княз Александър І“ 1. Крайният срок за подаване на заявление за участие в изборите е до 17 часа на 11 септември.

От ГЕРБ обявиха, че за поредна година партията ще се регистрира първа, веднага след като изборната администрация отвори врати, след като в продължение на повече от седмица представители на младежката й структура са давали денонощни дежурства пред входа на ЦИК, за да гарантират най-предното място на опашката.

На последното си заседание пък Министерският съвет одобри и план-сметката за вота. Кметските избори ще струват 70,7 млн. лв. От тези средства по бюджета на ЦИК за организационно-техническа подготовка на изборите са предвидени 10 млн. лв. За възнаграждения, включително осигурителни вноски на заетите по трудови и граждански договори ще бъдат похарчени 350 хил. лв. За материално-техническо осигуряване на изборния процес, включително за отпечатване на бюлетините за изборите, за компютърна обработка на данните от гласуването и за издаване на бюлетини с резултатите от изборите пък са необходими 8,9 млн. лв. В същото време за разяснителната кампания за правата и задълженията на гражданите и за начина на гласуване са предвидени 600 хил. лв. 100 бона пък ще глътне обучението на членовете на общинските и секционните комисии.

През следващата седмица се очаква настоящият кмет на София Йорданка Фандъкова да обяви официално решението си дали ще се бори за нов мандат. В следващите няколко дни и омбудсманът Мая Манолова също трябва да каже дали ще се пробва за кметски стол./Монитор бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени