Тръгва делото срещу младежа, който открадна дарителска кутия от нон-стоп в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 186 | Брой коментари 0
11:48 02.12.2019

Районна прокуратура – Перник е предала на съд С. Ц. за извършена от него кражба в условията на повторност.      От 2016 г. непълнолетният младеж се води на отчет в Детска педагогическа стая за извършени от него множество противообществени прояви. С. Ц. е и няколкократно осъждан за престъпления от общ характер, включително и за грабеж.

На 20.09.2019 г., около 16.30 часа, той се е намирал в района ул. “1-ви май”, гр. Перник, където имало изграден павилион, работещ като денонощен магазин. В него била организирана дарителска акция, целяща да помогне лечението на болна жена. Дарените средства се поставяли в специална запечатана кутия, която била съхранявана непосредствено до отвора на гишето на магазина.

Обвиняемият видял кутията и решил, че лесно може да я открадне. Поискал да закупи сандвич и когато продавачката се обърнала, за да затопли храната в микровълнова фурна, грабнал кутията с дарения и веднага след това побягнал, насочвайки се към съседен жилищен блок. Там извадил събраните до този момент пари - 200 лева, а самата кутия захвърлил.

В  магазина  имало изградена система за видеонаблюдение и от нея бил снет видеозапис, който бил предаден за изследване. Според изготвената видео-техническа експертиза заснетото лице, отнемащо кутията с дарения категорично е С. Ц. Впоследствие било извършено и  разпознаване, при което продавачката в магазина по категоричен начин е посочила обвиняемия като лицето, извършило описаното деяние.              

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени