mycomputer.BG

Тръгна ежегодната кампания „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 120 | Брой коментари 0
15:29 15.09.2021

ОДМВР – Перник предприе необходимите мерки за гарантиране на сигурността на децата, които тръгват на училище

С началото на новата учебна 2021/2022 година е в ход традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“  Основна цел е гарантиране на сигурността на децата и обезпечаване безопасността на участниците в движението по пътната и уличната мрежа в районите на детските градини и училищата. Седмицата от 15 до 22 септември е обявена за Седмица на детската пътна безопасност под надслов „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“, а Денят на превенцията ще се проведе на 21 септември. Той е обявен от министъра на вътрешните работи за Ден без загинали на пътя.

От полицията в Перник  са предприети всички необходими мерки за опазване на обществения ред и осигуряване на безопасността на движението през новата учебна година. Преди началото на учебните занятия, в районите на детските градини и училищата са извършени проверки на сигнализацията с пътни знаци и маркировка, улично осветление, предпазни огради и пешеходни ограждения от висок или нисък тип за канализиране на пешеходните потоци, които не позволяват пресичане на уличните платна на нерегламентирани места. Извършена е и проверка на обезопасеността на входовете на сградите, като се проведени и се провеждат срещи с охранителните фирм, да следят за хора със съмнително поведение и действия, които трябва да предприемат, ако забележат противообществени прояви.

Още от първия учебен ден полицейското присъствие в районите на учебните заведения, рискови пешеходни преходи, кръстовища, участъци и спирки на градския транспорт ще е засилено. Полицейските патрули ще следят за неправилно и рисково движение на деца по улиците, като също така те ще подпомагат и безопасното пресичане на пътното платно. При установяване на нарушения от страна на водачи на ППС ще се взимат незабавни мерки в съответствие със ЗДвП.

Служители на Пътна полиция  ще продължат изнасянето на беседи по безопасност на движението по пътищата през цялата учебна година.

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени