Това са новите почетни граждани на Перник!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 383 | Брой коментари 0
12:23 11.10.2019

Българският патриарх Неофит и световната шампионка по таекуондо Василена Йорданова са новите почетни граждани на Перник, утвърдени на извънредното заседание на общински съвет Перник. По процедура те ще бъдат уведомени официално. Председателстващият днешното заседание на общински съвет Милан Миланов обяви, че ако  патриарха приеме признанието ще се насрочи тържествена сесия на местния минипарламент.

Предложението за признанието към патриарха беше гласувано и прието с 28 гласа ЗА, с 27 гласа беше гласувано и предложението за световната шампионка.

Преди гласуването Ралица Андреева от БСП беше категорична, че не може да се сравняват двете кандидатури и е малко не на място признанието към патриарха да мине в делови порядък, в точки „разни”. След като е бил удостоен с най-голямото държавно подкрепа на двете кандидатури се изказаха и Цветана Пиралкова и Любомир Жотев. От своя страна Мария Маринова предложи от следващия сезон това отличие да не се дава. Всеки има свое достойнство, всеки има своите качества и всеки може да бъде оценен. Никой не е по-велик от останалите. 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени