Топ съвети как да спестявате през 2019 г.

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 12.01.2019 | Прочитания 327 | Брой коментари 0
08:25 12.01.2019

Следвайте парите. Това са думи на Уилям Голдман, който преди време ги вмъква в сценария на филма „Цялото президентско войнство“.

Оказва се, че това е най-добрият съвет за хора, които искат да спестят повече пари през 2019 г. Ето списък от неща, които да отметнете.

Прегледайте банковата си сметка

Не става дума за съдържанието й, а за таксите, които плащате всяка година, за да я имате. Проверете дали не можете да откриете конкурентен продукт на по-добра цена. Сравнете и цената за теглене на пари от банкомат.

Проверете спестовните сметки

Вярно е, че през годините лихвите по депозитите бяха неособено окуражителни. Тази година обаче нещата може да се подобрят и в този ред на мисли - не е лошо да проверите новите оферти.

Спестявайте на автопилот

Уверете се, че редовно допринасяте за спестяванията си. Ако разсейването и влизането в повече харчове от желаното е ваш приятел, то заложете на автоматичното заделяне на средства от заплатата ви.

Вземете 100% от смартфона си

Ще откриете доста приложения, и то най-разнообразни, които са същински съюзници в начинанието спестяване на пари.

Забавлявайте се, докато спестявате

Знаете ли кое е най-приятното при създаването на бюджет и спестяването на пари? Дава ви свободата да харчите заделените средства за неща, които наистина искате. Лудо, нали? Но е така.

Започнете новата година с забавна цел за събиране на пари през 2019 г. Открийте нещо, за което истински желаете да спестите пари. Например вълнуваща ваканция за цялото семейство.

Следващия път, когато изпитате желание да купите нещо извън бюджета, помислете си за тази изгубена ваканция… вие просто няма да съберете парите за нея, ако се хвърляте в прегръдката на всяка една съблазън./Профит бг


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени