I-Study_school

ТОП 5 на естествените енергийни бомби за тялото

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 310 | Брой коментари 0
08:21 20.05.2019

На всеки се е случвало да изпита внезапен глад. Най-лесният начин да го задоволим е да доставим енергия на тялото. Но нека да бъде нещо здравословно и от природата. Когато усетим умора, често прибягваме до енергийни напитки или кафе, но на практика и двете напитки не могат да ни разбудят истински, съобщава dir.bg.

Енергийните напитки често съдържат твърде много захар и влияят много на нивата на кръвната захар. В началото човек се чувства много енергизиран, но скоро след това отново му става отпаднало. Резултатът е - вълчи глад.

При кафето в началото се чувстваме освежени, но скоро след това умората отново настъпва.

Бананите

Всеки, който се нуждае от нова енергия, трябва винаги да има банан под ръка. Той има перфектната комбинация от захар, бавноразграждащо се нишесте и засищащи баластни вещества. Добата новина е, че съдържат повече нишесте, отколкото захар, засищат за по-дълго време и покачват бавно кръвната захар.

Зеленият чай

Вместо да гасим умората с енергийни напитки или кафе, по-добре е да заложим на друга напитка, а именно зеленият чай. Кофеинът в чая е свързан с полифеноли, при което коефеинът се освобождава само в червата. В резултат неговият разбуждащ ефект навлиза бавно и продължава по-дълго. Зеленият чай е богат на фотохимикали, които имат антиоксидантно действие и предпазват организма от потенциално патогенните свободни радикали.

Бадемите

Бадемите съдържат висококачествен растителен протеин, както и много фибри и са чудесни за засищане на "малкия глад" сутрин и следобед. Те обаче имат сравнително високо съдържание на калории. Не бива да приемате повече от една шепа на ден.

Кафявият ориз

Кафявият ориз е представител на така наречените бавни въглехидрати - бавноусвоими въглехидрати, които както увеличават, така и намаляват бавно нивата на кръвната захар. Той осигурява бърза енергия и е особено богат на минерали. В комбинация със зелени зеленчуци, нахут или орехи, кафявият ориз е идеалният обяд, за да избегнете следобедния глад.

Водата

Водата в следобените часове също има енергизиращо действие. Тя участва въ всички жизнени процеси на организма и осигурява важнио минерали. Водата не съдържа калории и мазнини, което я прави идеална за утоляване на жаждата. Ако ви се струва скучно да приемате просто вода, можете да я обогатите с с пресни плодове, зеленчуци или билки, като краставици или мента./Монитор

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени