Тежки проблеми пред „ВиК” Перник, от дружеството апелират за разбиране и пестеливо изразходване на питейната вода

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 2034 | Брой коментари 0
00:19 11.09.2019

Продължилото засушаване, както и остарялата и  амортизирана водопроводна мрежа, са сериозни предпоставки за голямото количество аварии и нарушаване на процеса на нормалното водоснабдяване. Налице са големи повреди на Главните клонове  и затрудняване на процеса на филтриране на  Пречиствателната станция за питейна вода Перник, съобщават от ръководството на „В и К” Перник.

Заради  ниското ниво на яз.Студена допълнително се налага  допълнителна профилактика на съоръженията на Пречиствателната станция  и  непрекъснат цикъл на промиване на филтрите .

В тази връзка ВиК дружеството апелира за разбиране на проблемите и пестеливо изразходване на питейната вода.

Ръководството на дружеството уверява,  че и занапред ще продължат усилията на ВиК дружеството за нормализиране на процеса на водоснабдяване. Само за периода от 2016г. до момента са изразходвани  1 319 700лв. собствени средства за ремонтни дейности  на водопроводните и канализационни съоръжения.

 ВиК Перник ежедневно информира своите потребители за плановите и аварийни ремонти на съоръжения, помпени станции и водопроводи. На сайта на ВиК Перник се помества и актуална информация  за състоянието на яз. Студена, който в момента е 9 387 000куб.м при капацитет 25 519 100куб.м. 

 

 

 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени