Тежки инциденти на пътя помрачиха празничните дни, 16 са загиналите

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 508 | Брой коментари 0
09:27 27.12.2017

Серия тежки инциденти на пътя помрачи празниците за десетки семейства. И трите празнични дни бяха белязани от тежки катастрофи.

Инцидентите станаха в Хасковско, Пловдивско и Старозагорско. Основните причина за всички произшествия е превишената скорост. Шофьорите не са спазвали дистанция и не са се съобразили с пътните условия.Пътищата в по-голямата част на страната са сухи, но на места рано сутрин и късно вечер се заледяват и стават изключително хлъзгавни. Когато карат бързо, шофьорите просто не успяват да овладеят колите си, обясниха от Пътната полиция. 

Равносметката е 16 загинали, сред които има и деца.

В най-натоварените и най-критичните отсечки и днес  ще има полицейски екипи. Паралелно с това продължават проверките за алкохол и наркотици.

Прогнозата на Пътната полиция е, че трафикът  ще е спокоен. Натоварване се очаква след нова година.Съветът към шофьорите е да карат внимателно и да спазват правилата./БТВ

MYcomputer.BG
 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Най-нови
Най-четени