Тежък проблем с водата в Драгичево,резервоарът на селото прелива, чешмите в къщите са сухи

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 284 | Брой коментари 0
09:05 09.08.2019

Тежък проблем с питейната вода мъчи драгичевци. Резервоарът е пълен и прелива, а до къщите вода не стига, алармира кметът на едно от най-големите пернишки села Виктор Викторов. Авариите са многобройни, само през последните три-четири дни те са десетина и заради тях селото цяло лято е с проблемно водоснабдяване. Според кмета обаче чешмите в Драгичево са сухи и по друга причина - повишената консумация на вода, когато я има, разбира се, за поливане на градини, пълнене на басейни и др. Така ситуацията се усложнява допълнително и къщите във високите части по 10 дни нямат вода.

Най-тежка е тя с дългото около един километър трасе от резервоара до населеното място. Драгичевският кмет не е от хората, които охкат и ахкат и чакат някой друг да свърши работата. Той сам търси и обикновено намира решение на проблема. На вчерашната среща на кметовете на малките населени места, обяснявайки ситуацията, той предложи да осигури багер, който да изкопае въпросното трасе, а ВиК-дружеството само да постави нови тръби. Само така може до голяма степен да се осигури питейна вода за хората, смята кметът и поясни, че опитът да се спира нощем водата не е дал очакваният резултат. При пускането й сутрин налягането в етернитовите тръби се увеличава, те се пукали и течовете ставали още по-многобройни. Спешната подмяна на водопроводното трасе е решение на бедствената ситуация, не скри притесненията си кметът на Драгичево и поиска съествието на ВиК и общината за реализирането й.

Драгичево е най-голямото село в община Перник. През лятото населението му достига 5000 души.                 

mycomputer.BG

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени