Терористът от Нова Зеландия е обикалял исторически обекти в България, бил и в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 412 | Брой коментари 0
19:57 15.03.2019

"Брентън Тарант е посетил Балканския полуостров през 2016 г. На 28-30 декември е бил в Сърбия. Минал е през Черна Гора, Босна и Херцеговина и Хърватия. Тогава не е преминавал през територията на България". Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров по повод връзката на атентатора от Нова Зеландия с Балканите.

След това обаче от 9-15 ноември през 2018 г. Тарант отново се връща на Балканите и този път посещава страната ни. Атентаторът е обиколил за два дни исторически обекти в Дряново, Плевен, Велико Търново, Казанлък, Габрово, Бачково и Перник. С румънски полет заминава за Букурещ и от там се придвижва до Унгария, каза още Цацаров. У нас той е наемал коли под наем. Тепърва се изяснява, дали целта му е била да разучава историята на страната ни, или екскурзията му е имала друга стратегия. Припомняме, че атентаторът изпразни 7 пълнителя с автомата си в две джамии в Нова Зеландия и уби над 40 души. Сотир Цацров допълни, че все още се събират данни за Тарант от всички служби.

Тази вечер главният прокурор, министрите Младен Маринов и Екатерина Захариева, както и шефът на ДАНС Димитър Георгиев бяха извикани на спешна среща от премиера Бойко Борисов в МС заради връзката на терориста със страната ни. /Фактор


 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени