Температурите се понижават, но остава топло и с пясък от Сахара

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 166 | Брой коментари 0
08:44 16.05.2020

 

Днес ще има значителна средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще бъдат между 27° и 32°.

С леки колебания в посоката на ветровете в следващите няколко дни ще продължи пренос на по-топъл въздух от Средиземноморието, с който от Югозапад ще продължи да нахлува прах от африканските пустини. В западната половина на страната концентрацията ще е по-висока. Видимостта ще е понижена, преваляванията - кални.

В неделя ще бъде със значителна, предимно висока облачност. В по-голямата част от страната температурите ще останат по-високи от обичайните за втората половина на май: минимални – между 13° и 18°, максимални – между 28° и 33°. Вятърът ще бъде от север-северозапад, слаб до умерен.

В началото на следващата седмица в по-голямата част от страната температурите ще бъдат все още по-високи от обичайните; по-хладно ще бъде по Черноморието. Повишава се вероятността за превалявания, но в понеделник ще са на отделни места, главно в планинските райони в Западна България, във вторник на повече места в северозападната половина от страната. Възможна е и гръмотевична дейност./Дарик

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени