mycomputer.BG

Тема с продължение: Роднините на малтретираното дете в Перник не изявяват желание да се грижат за него!

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 319 | Брой коментари 0
08:37 23.07.2020

Психолог ще работи с малтретираното 3-годишно дете от Перник от следващата седмица. Целта е да бъдат преодолени нанесените му травми. Предстои и смяна на личния му лекар, тъй като настоящият е в София. От Дирекция "Социално подпомагане" (ДСП) в Перник ще настояват момиченцето да бъде прегледано от ортопед или друг специалист при необходимост, съобщи Министерството на труда.

Детето е временно настанено в приемно семейство и се посещава ежедневно от социални работници. Вече трети ден ДСП и Отдел "Закрила на детето" търсят роднини и близки от разширения семеен кръг, които да полагат грижи за него. Такива бяха идентифицирани в София и Дупница.

Част от тях не бяха намерени на адресите, посочени в базата данни на Агенцията за социално подпомагане. Няма и изразено желание близък или роднина да поеме грижите по отглеждането и възпитанието на 3-годишното момиченце, нито е търсена информация за неговото състояние и местонахождение.

В същото време социалните работници са в готовност да започнат срещи между бащата и детето. Поради това, че тече досъдебно производство, в момента той не може да полага грижи за момичето, но е изявил желание да го прави. За целта ще трябва да посещава социална услуга за повишаване на родителския си капацитет.

Бащата има и по-голяма дъщеря, родена през 2015 г., която се отглежда от майката и която не е виждал в последната една година./news.bg

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени