Lotus homes

Теч на канална вода от седмици създава проблеми на пътя

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 306 | Брой коментари 0
09:52 21.05.2020

От седмици има сериозен  теч на канална вода, която идва от шахта от кв. Цалева круша,  слиза до пътя, образува огромни водни площи които създават дискомфорт на всички, които работят наблизо.

Те са   и предпоставка за доста инциденти на пътя. За късмет до момента без сериозно пострадали. Пред ПЕРНИК НЮЗ работещите в сградите в близост до пътя бяха категорични, че ситуацията е сериозна и трябва да се вземат мерки.

„Става въпрос за  отсечката веднага след бензиностанция Шико в Проучване, посока Дивотино. Водата, която слиза от канала към пътя на моменти се събира в големи количества и става опасна за шофьорите.

„Вече има няколко случая. Преди дни мъж буквално се качи на островчето, след като беше изненадан от огромната локва в която попадна. Има доста инциденти с шофьори, които тъй като са леки, не намират място в статистиката. Водата излиза от канал, през нощта и рано сутрин намалява, щом се пусне през деня обаче, става по-силна. Което може да означава, че има смесване на мръсна и питейна вода – но ние не сме специалисти. Не бива да се позволява да се стигне до зарази“ – сподели Н.Асенов, чиято фирмена дейност е буквално на метри от пътя.

За сигнала информирахме лично директора на ВиК Перник инж. Иванов. Оттам гарантират, че екипи  ще проверят аварията и ще се вземат мерки.


 

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени