Тайната на щастливите хора

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 775 | Брой коментари 0
16:45 06.06.2013

Какво точно правят щастливите хора, за да бъдат наистина щастливи? Каква е тяхната тайна, която кара проблемите буквално да отскачат от тях, а те да се справят по най-добрия начин в повечето ситуации. Дали те избират да бъдат в това състояние или то просто им се случва просто по-някакво стечение на обстоятелствата?

Мнозина вярват че постоянното състояние на щастие влиза в категорията на обекти като русалките и еднорозите. Но изглежда на този свят съществуват хора, които по някакъв начин са открили как да бъдат щастливи през по-голяма част от времето си. Тези хора са развили гледна точка, която си струва да бъде следвана, твърди Кевин Даум от inc.com.

В следващите редове ви представяме някои от най-често срещаните начини, по които хората действат в преследване на щастиетo.

1. Щастливите хора дефинират щастието много точно. За всеки от нас разбирането за щастие е нещо строго лично – това, което те прави щастлив, може да направи другия дълбоко нещастен и обратно. Щастливите хора много добре разбират кое ги прави щастливи и следователно могат да елиминират съзнателно повечето причини, които го правят нещастни. Поне на пръв поглед изглежда просто.

2. Щастливите хора намират удоволствие в малките неща. Мнозина очакват щастието да дойде с някакво голямо събитие като повишение в работата, сватба и дори клишираната печалба от тотото. Истински щастливите хора откриват радостта в простите неща като в това да изпълнят добре ежедневните си задачи, да проведат приятен разговор, да се насладят на красивите снимки или на хубавото време.

3. Щастливите хора знаят че са ценни сами по себе си. Голяма част от нещастието идва от недоверието в собствената ценност. Безпокойството може да бъде добър мотиватор за успеха, но прекалено много от него може да убие радостта от постиженията. Щастливите хора са уверени в собствената си стойност, така че да могат да насочат енергията си към новите възможности и връзките си с хората.

4. Щастливите хора предприемат продължителни действия за самоусъвършенстване. Те обичат да се развиват и израстват. За това де се отдават на постоянно учене и персонално развитие. Когато се почувстват по някакъв начин в застой, те предприемат активни действия в търсенето на нови предизвикателства.

5. Щастливите хора влияят положително и на останалите. Част от тях успяват да генерират положителна атмосфера дори само с присъствието си. Но мнозина полагат постоянни усиля да разведрят деня и на останалите, като номерът тук е това занимание да не стане натоварващо за околните. С други думи тук важи принципът „колкото повече даваш, толкова повече получаваш“.

6. Щастливите хора живеят с постоянното чувство на благодарност. Те съзнателно разпознават и са благодарни на всички хубави неща, които получават. Способни са наистина да оценят добрите хора и възможности, на които съдбата им предлага и не на последно място – винаги демонстрират благодарността си щедро и без да се срамуват.

Perfumeshop-summer

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени