mycomputer.BG

СЗО препоръча трета доза ваксина за хора с отслабен имунитет

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 275 | Брой коментари 0
08:12 12.10.2021

Експертна група на Световната здравна организация (СЗО) препоръча днес да се поставя подсилваща доза ваксина срещу COVID-19 от всички признати от СЗО препарати на хора с "умерено или силно отслабен имунитет" , предаде Франс прес.

Експертите на СЗО уточниха, че в случая не става въпрос за препоръчване на трета доза ваксина за цялото население, за която организацията продължава да препоръчва мораториум до края на годината, за да има достатъчно дози, които да могат да бъдат дадени на страни, където нивата на ваксинация остават все още твърде ниски.

"Препоръката, която даваме сега е хората с отслабен имунитет да получат подсилваща доза", каза д-р Кейт О'Брайън, директорка на отдела за ваксинации на СЗО.

"Поставянето на тази трета доза трябва да е с интервал от един до три месеца след втората", обясни д-р О'Брайън. (Одобрените от СЗО ваксини изискват две първоначални дози, с изключение на тази на Johnson & Johnson, която се прилага в еднократна доза.

СЗО е одобрила за употреба две иРНК ваксини - на Moderna и Pfizer, две китайски ваксини - на Sinopharm и Sinovac, както и ваксините на Johnson & Johnson и на AstraZeneca, отбелязва АФП./БТА

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени