Lotus homes

Свръхдоза коктейл "Перник" уби 13-годишно дете

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 1114 | Брой коментари 0
07:50 29.08.2020

13-годишен почина от свръхдоза, след като прекали с набиращия популярност коктейл "Перник". Детето е от ромския квартал "Лозенец" е било приет в изключително тежко състояние след употреба на синтетичен наркотик в местната болница.

Момчето е било прието около 16,00 часа на 27 август, въпреки усилията на лекарите малко по-късно е настъпил летален изход.

По първоначални данни приетият наркотик е от набиращия скорост заради ниската си цена коктейл „Перник“, който е смесица от метаамфетамина “Пико“ и добавки като пудра захар, брашно и настърган тебешир, съобщава Марица.

За пръв път „Перник“ е засечен през 2018 година в дилъри, обслужващи новозагорския квартал „Шести“, още тогава стана ясно, че той ще се разпространява сред най-бедните слоеве поради цената от 8-10 лв за доза при 20 лв за „Пико“.

От Районна прокуратура Стара Загора потвърждават за трагичния инцидент, образувано е предварително производство за убийство по непредпазливост.

Момчето е живеело с по-големия си брат, който е също непълнолетен. И двамата са били наркозависими, между тях е имало изострени взаимоотношения, които в четвъртък стигнали до сбиване. По-големият е нанесъл само един удар на братчето си, час по-късно хлапето е изпаднало в безсъзнание и е било откарано в спешното приемно отделение, където е починало.

При направената аутопсия не са установени следи от травматично увреждане, изпратени са били изследвания за наркотици в Института по криминология при МВР, очакват се резултатите. Предприета е акция за установяване на дилърите, от които жертвата се е сдобила с наркотика, за който само се предполага че е от вида „Перник“./Новини бг

Bitaka

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени