Coca Cola

Светогорски монах изнася беседа на Деня на града в Перник

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 122 | Брой коментари 0
07:36 17.10.2019

Беседа на тема "Да познаем Бога чрез неговата благодат"  с йеромонах Ефрем Катунакиот от Света гора ще се състои на празника на Перник.

Събитието е насрочено за 19 октомври от 14 часа в Малкия салон в Двореца на културата.

Старецът Ефрем населява малък манастир, който е част от  манастира Великата Лавра “Св.Атанасий”  на Света гора - Атон и е посветен на свети Ефрем Сирин.  Той е духовно чедо на стареца Ефрем Катунакски – духовен следовник и ученик на стареца Йосиф Исихаст. Приживе на своя духовен отец йеромонах Ефрем не е напускал Света гора, но през последните 20 години той пътува из цяла Гърция и по света и проповядва сред хората, които  са приятели и следовници на Бога. Миналата година, съпровождан от голяма група свои духовни чеда той посети Църногорския манастир при брезнишкото село Гигинци.

Тази година йероманах Ефрем отново е гост на Църногорската света обител и в навечерието на празника на св Йоан Рилски Чудотворец ще се включи в отслужването на всенощно бдение, а на другия ден ще присъства молитвено на светата Литургия в храм "Св. Йоан Рилски" в Перник.

Организатори на беседата в Деня на града в Перник са Църногорският манастир "Свети Безсребреници Козма и Дамян",  заедно с Община Перник и областния управител Ирена Соколова.

Входът за беседата е свободен. Перник има благословенето на  Деня на града  Света гора в лицето на о. Ефрем да гостува на перничани и те да се докоснат до мъдростта на Божието слово, коментираха организаторите.

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени