Coca Cola

Строят Стената на плача в центъра на София

от PernikNews
Последно редактирана на: 00:00 29.08.2013 | Прочитания 498 | Брой коментари 0
14:22 29.08.2013

Едно от най-тайнствените и атрактивни места на стария Йерусалим – Стената на плача, ще оживее на 15 септември пред НДК. Съоражението ще е част от атракциите на „Шалом София“ Фест.

Репликата на Стената на плача ще е с дължина 8 метра и височина 1,80 метра и се произвежда от „Ню Бояна Филм”. Екипът, който работи по изработването на инсталацията е същията, който е ангажиран със снимките на „Непобедимите” 3 в момента и беше зает с изработването на декорите на филма „300” през 2012.

Стената на плача е една от светините в юдаизма. Обичайно всички посетители на древния Йерусалим, вярващи и туристи поставят листчета с пожелания в пролуките на стената и изпращат молитви и благословии. С напредването на технологиите и съвременния начин на живот, вече стана възможно да се изпращат послания до Стената на плача по мейл или факс, които достигат до стената с помоща на духовно лице.

Тази година обаче софиянци ще получат уникалната възможност лично да пъхнат листчета със своите тайни желания в пролуките на стената и да сбъднат своите най-съкровени мечти.

GERB

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени