mycomputer.BG

Строго в Гърция: Арестуват за непоставена маска

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 550 | Брой коментари 0
12:39 23.09.2020

Властите в гръцката област Атика въведоха строги мерки и контрол заради високия брой на заразени от COVID-19 там.

Министерството на здравеопазването съобщи и за заразени с коронавирус монаси в Света гора. Достъпът до манастирите е ограничен, предаде БНР.

Полицейски патрули охраняват вечер площади и паркове, където се събират много хора.

От днес за непоставена маска в транспорта и на места, посочени в нареждането на Министерството на здравеопазването, нарушителите се арестуват.

Големият проблем пред гръцките власти е съсредоточаването на много хора без дистанция в градския транспорт в област Атика. Според специалистите пълните автобуси и метрото са "огнища на заразата". Говорителят на правителството Стелиос Пецас направи изявление, че в рамките на няколко дни транспортните връзки ще са по-често.

В зависимост от положителните резултати в следващите 10 дни, ако броят не спадне, правителството обмисля въвеждане на пълна карантина с контролирано напускане на домовете. Повече от половината регистрирани случаи на COVID-19 вчера в Гърция са в област Атика.

Специализиран екип на Министерството на здравеопазването тества всички монаси в Атонските манастири .Вече има 13 потвърдени случая на заразени духовници. Забраниха посещение на повече от един манастир, като допустимата бройка на поклонниците е 10 души./Днес бг

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени