Странният случай на Самуил Иванов от Радомир

от PernikNews
Последно редактирана на: Не е редактирана | Прочитания 872 | Брой коментари 0
07:12 10.10.2019

Едно момче от Радомир изчезва мистериозно. Преди вече два месеца, Самуил Иванов от Радомир, на 36 години, един ден тръгва от Перник към дома си, и повече не се появява.

Официалната информация по случая е оскъдна. Но близките на Самуил са убедени, че нещо сериозно не е наред.

Брат му Иван Иванов от свои източници разбира, че трупът на Самуил е в  пернишката морга. Близките на изчезналото момче твърдят, че не получават информация от институциите. Братът Иван е убеден, че Самуил всъщност е убит, а истината се прикрива.

Онова, което близките посочват като доказателство, че нещо в  този случай остава неясно и може би прикрито е фактът, че вече месец не излизат резултати от ДНК експертиза, които да потвърдят или отхвърлят, че тялото в пернишката морга е на Самуил.

В разговор с приятели на изчезналото момче, те споделят: „Предполага се ,че се прикриват доказателства с цел да се прикрие убиеца. Близките се съмняват в жената родила му дете.Тя не му даваше детето и от там се обтегнаха нещата. Самуил получил закани от сегашния приятел на въпросната госпожа. Дни след това той бива намерен под един мост. От болницата казаха ,че е Самуил. А полицията казва ,че правят ДНК“.

„За мен трупът на брат ми е в моргата в Перник, въпреки че той се води изчезнал и е обявен за издирване. Имам такава информация от няколко души, включително от полицаи и работещи в моргата, които са виждали трупа. Те са категорични, че това е тялото на брат ми. Официално полицията обаче крие това от нас”, споделя братът Иван.

Според Иван полицията твърди, че трупът, пазен в моргата, е на 2 месеца, неразпознаваем и не може да се каже, че е на Самуил. „От друга страна обясняват, че трупът е намерен 14 дни, след като на 23 август Саамуил изчезна, че чакат резултати от ДНК. Чудя се докога ще ги чакат тези резултати...Те още веднага са го разпознали. Веднага са разбрали, че това е Самуил”.

Иван се надява, че ще стане  чудо и Самуил може да е жив.

„По информация от полицията панталонките, с които е бил Самуил, били изядени от червеите и това също не позволявало да се определи чие е тялото. Полицаят, с когото говорих и няма да спомена името му, ми каза така: „Късата тъмносиня фланелка се различава, яркочервените къси панталонки се различават”.

Аз в началото също вярвах на това, което официално твърдят от полицията. Помислих, че щом е толкова силно разложен труп на 2 месеца, няма как да е брат ми и се надявах до последно, допреди неколко дена. Вече съм сигурен, че брат ми е в моргата, но това се крие от нас. „Баща ми още вярва, че Самуил ще се прибере. От полицията го заблудиха, а аз не мога да му кажа това, което знам”, посочва Иван Иванов.

И допълва: „Искам да се даде гласност на случая. Искам истината за изчезването на брат ми. Настоявам от полицията да ни кажат официално какво са разбрали по случая. 5 дни преди да разберем ние, почнах да получавам съболезнования от хора, цял Радомир знае, че брат ми не е жив, а ние да разбереме последни. Брат ми беше човек, и то голем човек, и уважаваше хората. Никога нема да направи лошо на човек и особено на обикновен човек”, разказва Иван.

И добавя, че Самуил е изчезнал на 23 август, между 21 и 22 часа вечерта. Почерпен добре, след като бил при баща си и брат си в пернишкия квартал „Църква”, момчето  си тръгнало с колело за Радомир, където живеел в къща, наследена от майка му. За последно е засечен от камери на бензиностанции „Петрол” и „Еко”. По думите на Иван било запечатано, че вдига колелото, за да прескочи мантинелата и да продължи. Тялото, за което Иван е убеден, че е на брат му, е намерено14 дни след това, под моста на ТЕЦ „Перник”, преди завод „Стомана”.

„Полицаите ме заблуждават, че е паднал от моста. Съдебният лекар обаче каза, че е ударен с тъп предмет в тила и съм сигурен, че Самуил е преместен. Брат ми е бил хвърлен там, след като е убит умишлено, и аз няма да оставя нещата така. Той получаваше заплахи от мутри. Спипан е някъде и е убит. Най-интересното е, че колелото не е намерено, нито телефонът му, а парите са му в джоба. Това не е грабеж. Готов съм да организирам и протест, за да стигна до истината.“ – обяснява Иван.

Вече дни наред  жители на Перник и Радомир протестират и искат да се разбере истината за Самуил Иванов. И чакат официален отговор от институциите. /Лентата бг

 

 

Място за вашият банер

 
За да коментирате тази новина трябва да сте регистриран потребител. Ако вече имате регистрация, влезте в сайта, или се регистрирайте.

Коментари


Открийте потенциални клиенти и бизнес партньори през Company Guru

Най-нови
Най-четени